Aparat cyfrowy do 1tyś zł.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pooh2005
    Drive
    • 2005
    • 47

Tylko z pilota a kluczyk tylko od paki i czy to napewno ytylko ten mikrostyk?
  • Qulek
    RS
    • 2005
    • 1630
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM
    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Stoje przed wyborem cyfrówki do 1 tyś zł. Totalnie nie mam pojęcia co teraz i po ile. Ogólnie mialem teraz jakąś starą cyfrówke która zdechła i chce coś kupić ale pomysłu brak. Wynalazłem sobie 4ry modele które w miare mi odpowiadają jednak każda podpowiedź lub sugestia będzie mile widziana. Warunek : aparat musi być nowy!!

Wszechstronny i niezawodny aparat o rozdzielczości 10 mln pikseli, wyposażony w szerokokątny obiektyw z 15-krotnym zoomem optycznym. Duży 3-calowy monitor LCD co zapewnia łatwy podgląd wykonywanego zdjęcia. Wyposażony system wykonywania zdjęć portretowych i Automatyczny wybór programu tematycznego.

Aparat z dużym, 10-krotnym powiększeniem optycznym i zaawansowanymi funkcjami. Umożliwia zapis filmu HD 720p. Optyczny stabilizator SteadyShot ułatwia wykonanie ostrych zdjęć, a kadrowanie i przeglądanie obrazów odbywa się na dużym, 3-calowym wyświetlaczu LCD.

PowerShot SX120 IS charakteryzuje się 10-krotnym zoomem optycznym, optyczną stabilizacją obrazu oraz dużym, 3-calowym ekranem LCD. Aparat oferuje ponadto pełną ręczną kontrolę ustawień, a także możliwość nagrywania filmów w jakości VGA z dźwiękiem.

Dzięki szerokokątnemu obiektywowi 28 mm z 12-krotnym zoomem optycznym aparat pozwala uchwycić rozległe krajobrazy oraz wykonywać zdjęcia bardzo oddalonych obiektów. Model wyposażono w matrycę 12 mln pikseli, procesor Digic 4 oraz duży, 3-calowy ekran LCD. Dodatkową atrakcją jest możliwość nagrywania filmów w rozdzielczości HD.

i poległem.. szczerze to na Nikona mam ochote ale te Canony są też fajne i nie wiem jak to "ugryźć"
    BEST Czesci i artykuly motoryzacyjne

Było O1 jest O3

Komentarz

• czernobyl
      L&K
      • 2008
      • 1276
      • Octavia III (5E3)
      • BFQ 1.6 MPI 102 KM
      • BSE 1.6 MPI 102 KM
      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

nikon to robi fajne lustrzanki, ale kompakty może niekoniecznie. weź canona

Komentarz

• arturas03
        L&K
        • 2009
        • 1298
        • Toyota
        • AGN 1.8 20V 125 KM
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ja mam taki:

a zciągnąłem go dwa lata temu z USA i wyszło mi 500 zł taniej jak w PL. Porozglądaj się na zagranicznych portalach może coś wyhaczysz za rozsądną cenę.
        Octavia II FL 1,9 TDI 2009 r.
        Toyota Auris II TS Hybrid 2016r.

Komentarz

• tdi122
          Ambiente
          • 2009
          • 127

ja ma takiego od prawie dwóch lat i jestem zadowolony http://www.allegro.pl/item745124431_...prawdz_to.html

Komentarz

• jama89
            L&K
            • 2008
            • 1214

Zamieszczone przez czernobyl
            weź canona
            tez bym wzial canona ktoregos...
            Octavia 1.9 TDI ASZ

.

Komentarz

• aniam111
              Rider
              • 2009
              • 436

Ja wybrałabym Canona. Łatwiej o zamienniki orginalnych akcesoriów.
              Oba są podobne parametrami. Dlatego ja wybrałabym tańszy model.

Zrwóć uwagę na zastosowane karty pamięci. Łatwiej eksplatuje się karty SD i SDHC. Są tańsze w zakupie i bardziej popularne niż te stosowane w Sonym. Dla porównania SD 2 GB to cena 30 zł a Memory Stick to 58 zł. SDHC 16 GB 139zł a Memory Stick 259zł..

Wszystko zależy do czego chcesz wykożystać aparat. Zwracaj uwagę na zoom optyczny. Cyfrowy jest mniej ważny bo pogarsza obraz.

Stabilizacja obrazu musi być. Lepsza mechaniczna niż cyfrowa. A najlepiej podwójna.

Wszystkie nagrywają filmy z dźwiękiem. Ale jeśli zależy ci na filmach to lepiej zainwestować w kamerę. Rozdzielczość HD w aparatach to dla mnie tylko chwyt marketingowy. Skoro w aparacie na niecały 1000zł można zrobić HD to dlaczego kamery HD są takie drogie???

Funkcja makro ( zdjęcia z bliska np robaczkom itp ) im mniejsza tym lepsza od 1 cm to już bardzo dobrze jest.

Czułość ISO - żadko używa się 1600, nie mówiąc już o 3200. Im większe ISO stosujesz tym szumy na zdjęcich bardziej widoczne.

Piksele nie są najważniejsze. Nie koniecznie trzeba uciekać w ilość. Aparaty z 8 milionami potrafią robić lepsze zdjęcia niż te co mają 12 milionów.

To jest jeszcze dość ciekawy sprzęt http://www.cyfrowe.pl/aparaty/samsung-wb500.html. Ma podwójną stabilizację.

Miłego wybierania
              AniaM
              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
              O2 FL 2009 Combi Ambiente 1,8TSI (160KM)

Komentarz

• Thundi
                L&K
                • 2005
                • 1157

Zamieszczone przez aniam111
                Cyfrowy jest mniej ważny bo pogarsza obraz.
                Jedno z praw użytkowania aparatu cyfrowego:
                Po rozpakowaniu aparatu uruchamiamy go następnie wyłączamy Zoom cyfrowy i zapominamy jak go włączać
                Chcesz zoomu cyfrowego to w czasie oglądania zdjęcia na kompie wciśnij "+" w przeglądarce zdjęć - efekt nie dość że 100razy lepszy to i odwracalny.
                O ortografie dba FF.
                Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
                http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
                Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• Qulek
                  RS
                  • 2005
                  • 1630
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                  • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Dzięki wielkie za pomoc na OCP można zawsze liczyć.. Na 99% wezme tego Canona SX120 skoro nie warto dopłacać do SX200.
                  BEST Czesci i artykuly motoryzacyjne

Było O1 jest O3

Komentarz

• aniam111
                    Rider
                    • 2009
                    • 436

Moim zdaniem nie warto. Chyba że w realu wygląda lepiej i lepiej leży w dłoni.
                    To już nie mnie oceniać bo to rzecz gustu.
                    AniaM
                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
                    O2 FL 2009 Combi Ambiente 1,8TSI (160KM)

Komentarz

• Hanz2k
                      Rider
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 522

Jeżeli do czegoś warto dopłacić to do SX10 lub SX20. Ewentualnie rozejrzyj się za lekko używanym Canonem S3IS lub S5IS. Jeżeli nie chcesz dopłacać weź SX120 i będziesz zadowolony.
                      Hanz2k
                      1,8 T by MT
                      :admin: bo nie użyłem Szukaj

Komentarz

Pracuję...